5 sätt att bli en framgångsrik distansstudent

Distansstudier har öppnat dörrarna för personer som vill skaffa sig nya färdigheter men som av någon anledning inte kan delta i traditionella klassrumsbaserade kurser. Vi förstår emellertid att idén med att studera på egen hand kan verka skrämmande och kanske till och med vara en isolerande upplevelse.

Men det är mycket mindre skrämmande än du kanske tror. Det finns en mängd likheter med klassrumsbaserad inlärning – de är strukturerade på samma sätt- innehållet är detsamma och de flesta kurser uppmuntrar dig att samverka med din instruktör och dina medstudenter. Det finns säkert några fallgropar men du kan säkert undvika dem genom att följa dessa fyra tips.

1. Fastställ en fast tid och plats för dina studier

Det kan vara svårt att hitta tid för studier utan att ha en dedikerad arbetsplats eller en instruktör som ger dig arbete att göra i klassen och påminner dig om dina kommande uppdrag. Därför är det första du ska göra när du registrerar dig för distansutbildning är att avsätta en specifik dig och plats där du kan fortsätta med jobbet. Det spelar inte roll om det är ditt kontor efter middagen, köksbordet en söndagsmorgon eller på tåget på väg hem från jobbet. Det viktigaste är att du gör upp ett schema och håller dig till det.

2. Bekanta dig med tekniken

Du bör skaffa dig kunskap om verktygen som du kommer att behöva innan du påbörjar kursen. Detta kan omfatta en webbsida där du har kursplanen och annan information, din webbkamera eller program för visning av innehållet som tex. PowerPoint. Du kommer att förlita dig på dessa tekniker genom hela kursen så det lönar sig att ta dig tid med att se till att de fungerar och att du är säker på att du vet hur du ska använda dem.

3. Hantera din tid

Det finns två potentiella problem med att fastställa ditt eget schema för att slutföra uppdragen. Det uppenbara är att du kanske misslyckas med att klara av ditt arbete och att du kommer efter. Men det finns också en risk med att rusa igenom arbetet för att få det avklarat så fort som möjligt.

Hur som helst kommer du att få ut det mest av din kurs. Att hantera din tid effektivt är viktigt för att inhämta och förstå innehållet. Om du går fram för långsamt förlorar du momentum och risken att glömma viktiga begrepp. Men om du går för snabbt fram kanske du inte inhämtar vad du läser eller ger dig tid att reflektera över vad du lärt dig och om du verkligen förstår det.

4. Engagera dig med din instruktör

Bara för att din instruktör befinner sig på andra sidan av datorskärmen betyder det inte att du inte får samverka med honom/henne och ställa frågor. Faktum är att detta är en viktig del av inlärningsupplevelsen. Du bör känna dig bekväm med att låta din instruktör förstå om du är osäker på något; när allt kommer omkring så om du undrar över något så gör de andra studenterna förmodligen det också.

5. Ge distansutbildningen en chans

Om du är intresserad av att ta en distanskurs , rekommenderar vi dig vår nya ISO27001 Certified ISMS Foundation kurs. Denna modulär upptagning av vår populära en dagars klassrumskurs, som levereras i hela Europa, lär dig allting du behöver veta om ISO 27001, den internationella standarden som beskriver bästa praxis för hantering av informationssäkerhetssystemet (ISMS).

ISO 27001 är ett av världens mest populära standarder för IT-säkerhet och erbjuder ett brett spektrum av kunskap i hur du förhindrar dataöverträdelser och andra IT relaterade incidenter.

Vår en dagars kurs förklarar hur ISO 27001 fungerar, fördelarna med certifiering och kärnelementen i implementeringen av ISMS.

Ta reda på mer >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.