De Black Hat Europe Attendee Survey van 2017 onthult de zorgen van cyberbeveiligingsprofessionals over de huidige cyberbeveiligings-omstandigheden in Europa.
Deze zorgen vestigen de aandacht op het feit waarom de invoering van de richtlijn betreffende de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen (NIS-richtlijn) – ook bekend als de ‘NIB-richtlijn’ – zo belangrijk is om de infrastructuur binnen de EU te beschermen tegen beveiligingsinbreuken.
Bron: The Black Hat Europe Attendee Survey
De NIS-richtlijn vereist dat aanbieders van essentiële diensten (operators of essential services, OES) en digitaledienstverleners (digital service providers, DSPs) binnen de EU cyberveerkracht-programma’s implementeren die het volgende omvatten:
• Sterke cyberbeveiliging;
• Gepaste maatregelen om cyberrisico’s te verminderen; en
• Passende middelen en processen waarmee incidenten en datalekkages aangepakt en gemeldt kunnen worden.
Hoe IT Governance kan helpen bij de naleving van de NIS-richtlijn
IT Governance biedt een verscheidenheid aan oplossingen voor cyberveerkracht, die je helpen bij het naleven van de NIB-richtlijn. Tevens zorgen deze oplossingen ervoor dat de Richtlijn nagestreefd blijft worden zodra deze in nationale wetten is omgezet. Ons aanbod bevat:
• Information security management, ondersteund door de internationale managementstandaard voor informatiebeveiliging, ISO 27001.
• Business continuity, ondersteund door de internationale standaard voor bedrijfscontinuïteit, ISO 22301.
• Cyber incident response management, ondersteund door drie internationale standaarden: ISO 27001, ISO 22301 en ISO 27035.
Bekijk hier al onze cyberveerkracht-oplossingen >>
Neem contact met ons op om aan de slag te gaan met de NIS-richtlijn >>