Software die je helpt bij je AVG-nalevingsproject

Naleving van de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) – internationaal bekend als de GDPR (General Data Protection Regulation) – is niet iets dat altijd vaststaat voor organisaties. Er is nooit een moment wanneer je veilig kunt verklaren ‘missie geslaagd’, om dan te stoppen met je nalevingsinspanningen. Het is een proces dat moet worden bereikt en gehandhaafd – niet alleen om te voorkomen dat de AVG niet meer wordt nageleefd, maar ook om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen op het gebied van cyberveiligheid. 
 
Als onderdeel van hun AVG-nalevingsproject moeten organisaties hun gegevensverwerkingsprocessen documenteren, wat gedaan kan worden aan de hand van in kaart gebrachte gegevens- en informatiestromen. Organisaties verwerken vaak meer gegevens dan ze zich realiseren, dus is het van cruciaal belang dat ze een gegevensstroomdiagram of data flow map implementeren. 

Om de AVG volledig na te leven moeten organisaties een gegevensinventaris opmaken en gegevensstroomcontrole uitvoeren. Door de gegevensstroom in en vanuit een organisatie in kaart te brengen, wordt het gemakkelijker om risico’s voor gegevensverwerkingsactiviteiten te identificeren en een gegevensbeschermingseffectbeoordeling of DPIA (data protection impact assessment) uit te voeren.  

Hulp bij je gegevensstroomdiagram

Voor hulp bij een gegevensstroomdiagram die bij jouw organisatie past, hebben we een speciale Data Flow Mapping Tool ontworpen. Deze software helpt je om een volledig overzicht te krijgen op de stroom van persoonsgegevens via je organisatie.

De tool beschikt over een gebruiksvriendelijke interface en een zelfstudie om je te helpen bij het maken en bewerken van diagrammen. Met een gegevensinventaris kun je details van persoonsgegevens betrokken bij een proces registreren en een inventaris genereren. Je kunt vervolgens de wettelijke grond voor verwerking kiezen, het type persoonsgegevens dat je verwerkt en de categorie van de betrokkene.

Gegevensstroomdiagrammen kunnen door meerdere personen worden bekeken en aangepast naarmate je organisatie zich verder ontwikkelt. 

Lees hier meer over onze Data Flow Mapping Tool.  
 
Beheer je naleving met onze Compliance Manager 
 
Onze speciale Compliance Manager is een hulpmiddel waarmee je informatiebeveiliging en gegevensbeschermingsvereisten kunt beheren. Het is ontworpen om organisaties te helpen bij het naleven van toepasselijke wet- en regelgeving, wat essentieel is voor organisaties die een ISO 27001-conform ISMS (informatiebeveiligingsbeheersysteem) implementeren of moeten voldoen aan de AVG. 
 
Onze Compliance Manager biedt een lijst met informatiebeveiligingsclausules uit de Britse wetgeving – die als handig voorbeeld gezien kunnen worden – en een verzameling relevante AVG-artikelen die instructies geven voor gegevensbeheerders en gegevensbewerkers om volledige naleving te bereiken. Alle inhoud gaat gepaard met implementatierichtlijnen. 
 
Lees hier meer over onze Compliance Manager hulpmiddel. 
 
Onze Data Flow Mapping Tool en Compliance Manager kunnen als een bundel worden gekocht, waardoor organisaties een compleet overzicht kunnen krijgen van hun nalevingsprojecten.  
 
Bereik volledige AVG-naleving met onze Data Flow Mapping Tool en Compliance Manager bundel >> 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.