Optimaliseer de risicobeoordelingen voor jouw organisatie 

Met een risicobeoordeling of risk assessment kun je de risico’s voor je organisatie identificeren, analyseren en evalueren. Door de risico’s binnen je organisatie te identificeren, kun je je voorbereiden op en potentiële bedreigingen tegengaan.  
 
Risicobeoordelingen vormen vaak de kern binnen een groot aantal standaarden, waaronder ISO 27001, de internationale standaard die de beste werkwijzen beschrijft voor een ISMS (informatiebeveiligingsbeheersysteem). ISO 27001 vereist dat het ISMS van een organisatie voortdurend wordt gecontroleerd, bijgewerkt en verbeterd om ervoor te zorgen dat het beheersysteem optimaal functioneert en zich steeds kan aanpassen aan de constant veranderende dreigingsomgeving. 
 
Risicobeoordelingen kunnen ontzettend gecompliceerd en tijdrovend zijn. Tijdens zo’n beoordeling wordt er vaak gebruik gemaakt van spreadsheets, maar het kan een uitdaging zijn om deze goed in te stellen en te onderhouden. Het komt vaak voor dat er fouten worden gemaakt in de juiste invoerverslagen.  
 
Het niet uitvoeren van nauwkeurige risicobeoordelingen kan ertoe leiden dat je organisatie risico’s over het hoofd ziet, onderschat of negeert, wat zeer schadelijk kunnen zijn. Je organisatie zou ook risicokunnen óverschatten, wat naar tijd- en moeiteverspilling zou kunnen leiden. 
 
Vereenvoudig het proces 
 
Hier binnen IT Governance hebben we speciale software ontwikkeld die je helpt bij het maken van risicobeoordelingen. Deze software zorgt ervoor dat spreadsheets overbodig zijn en evaluaties nauwkeurig en gemakkelijk gemaakt worden. 
 
Geheel in lijn met ISO 27001, bieden we vsRisk™ aan, dat je een snelle, nauwkeurige en probleemloze risicobeoordeling kan leveren.  
 
Met dit handige hulpmiddel kun je risicobeoordelingen voor informatiebeveiliging gemakkelijk automatiseren, en 80% van je tijd en advieskosten besparen. 
 
Als onderdeel van het snelle instellingsproces kunnen gebruikers hun risicoacceptatiecriteria bepalen en aanpassen om de waarschijnlijkheid en impact van individuele risico’s te meten. Vervolgens kun je de risico’s identificeren door de middelen, bedreigingen en kwetsbaarheden te selecteren en controles toe te passen die het risico tot een acceptabel niveau beperken.  
 
vsRisk is geschikt voor organisaties van alle soorten en maten, en kan je helpen ervoor te zorgen dat je cyberveiligheids-besturingselementen geschikt zijn voor de risico’s waarmee je organisatie geconfronteerd wordt. 
 
Krijg hier meer informatie >> 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.