Klaar voor de AVG? Bewijs het.

Met de nieuwe Europese privacywet, ofwel de algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die vanaf 25 mei dit jaar officieel van toepassing zal zijn, zal de manier waarop organisaties over de hele wereld gegevens beheren snel veranderen. Met de nieuwe Verordening komen ook fellere boetes van maximaal 20 miljoen euro óf 4% van de totale wereldwijde jaaromzet – afhankelijk van welk cijfer hoger is.

Voor veel bedrijven betekent dit dat de dreiging van betalingsonmacht of zelfs sluiting als gevolg van AVG-sancties binnenkort heel confronterend zal worden.

De vraag is nu: mocht jouw organisatie geїnspecteerd worden door een toezichthoudende instantie op een mogelijke overtreding, kun je dan bewijzen dat je aan de eisen van de AVG voldeed?

Demonstreer dat jouw organisatie voldoet aan de AVG

De AVG vereist niet alleen dat jouw organisatie zich houdt aan de regels van de gegevensbescherming, maar dat je dit ook kunt aantonen. Dit betekent het ontwikkelen en onderhouden van beleid en procedures.

Er moet een lange weg afgelegd worden voordat aangetoond kan worden dat jouw organisatie de regels volledig naleeft.

Onze GDPR Documentation Toolkit (momenteel in het Engels) biedt een uitgebreide reeks eenvoudig te gebruiken  stramien voorbeelden, beleidsregels en procedures die essentieel zijn voor elke organisatie die met gemak de AVG wil bereiken.

Bewijs dat jouw organisatie voldoet aan de AVG.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.