Ben jij voorbereid op een informatiebeveiligingsincident?

Datalekkages zijn enorm problematisch voor alle organisaties. In de nieuwste Data Breck Level Index ontdekte het digitale beveiligingsbedrijf Gemalto dat er in 2017 meer dan 2,6 miljard documenten zijn aangetast in openbaar gemaakte datalekkages. Dit staat gelijk aan meer dan 7 miljoen documenten per dag, of 82 documenten per seconde.

Toch is er goede hoop voor de toekomst. De toegenomen media-aandacht voor cyberbeveiliging heeft velen – waaronder Amir Kanaan, de directeur van Kaspersky Lab voor het Midden-Oosten, Turkije en Afrika – ertoe beweerd dat organisaties nu meer de nadruk zullen leggen op het voorkomen van aanvallen

Kanaan legde de nadruk op het recente Facebook-schandaal, waarvan hij zei dat dit heeft geleid tot een groter bewustzijn en dat hij hoopt dat bedrijven deze gelegenheid aangrijpen om hun houding en benadering van gegevensbeveiliging te heroverwegen.

Hij voegde eraan toe: “Seeing the response to the issue by a number of national governments, there will be a move towards more stringent operational guidelines and regulatory frameworks for international companies that primarily deal with data.”

Volledig voorbereid zijn

De meest effectieve manier voor organisaties om hun cyberveiligheidshouding te verbeteren, is het implementeren van een ISMS (informatiebeveiligingsbeheersysteem).

De internationale standaard ISO 27001 beschrijft de beste werkwijze voor een ISMS. Certificering van de Standaard kost veel tijd en energie, waarbij de gehele organisatie betrokken wordt, maar zal op lange termijn de voordelen ervan tonen.

Het implementatieproject kan drie maanden tot een jaar duren. Onafhankelijk van de wijze waarop je het project uitvoert, moet je rekening houden met de omvang van je organisatie, de bedreigingen die je kan krijgen en de maatregelen die je al hebt genomen.

ISO 27001-begeleiding

IT Governance biedt verschillende trainingscursussen die je helpen om ISO 27001 beter te begrijpen en de vereisten ervan succesvol te implementeren. Degenen met weinig kennis van de Standaard zouden moeten overwegen om te beginnen met onze gecertificeerde ISO 27001 ISMS Foundation Training cursus, waarin de essentiële punten van de Standaard in één dag worden uitgelegd.

Bekijk hier ons gehele aanbod aan ISO 27001 cursussen >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.