Hvorfor er ISO 27001 standard-EN for informationssikkerhed

ISO 27001 er en af de hurtigst voksende management standarder i verden, idet certificeringer tager til årligt med 20%. Hvis du ikke allerede har gjort det, så kan det ske at være på tide at overveje denne standard for din organisation.

ISO/IEC 27001:2013 (ISO 27001) er den internationale standard, som beskriver bedste praksis for et system til forvaltning af informationssikkerheden (ISMS). At opnå akkrediteret certificering viser, at din virksomhed efterlever bedste praksis indenfor informationssikkerhed, bakket op af en uafhængig ekspert vurdering af, om dine data er hensigtsmæssigt beskyttede. ISO 27001 understøttes af sin adfærdskodeks for informationsikkerhedsmanagement, ISO/IEC 27002:2013.

Køb et eksemplar af den officielle ISO 27001 standard her >>

Hvordan at implementere en ISO 27001 certificeret ISMS

At implementere en ISMS baseret på ISO 27001 er et komplekst foretagende, som involverer hele organisationen. Det kan vare alt fra tre måneder til et år fra at bestemme anvendelsesområde til certificeringen, afhængigt af talrige faktorer, som er specifikke for organisationen (IT Governances FastTrack™ konsulentvirksomhed garanterer for eksempel certificering for små virksomheder i løbet af tre måneder).

En ISMS er specifik for organisationen, som implementerer den, så der er ikke to ISO 27001 projekter, der er ens. Selvom der ikke findes et typisk ISO 27001 implementeringsprojekt, anbefaler vi tilgangsvinklen med 9 trin:

 1. Projektmandatet
  • Det første åbenlyse skridt er at begynde. At begynde ethvert projekt er en kritisk fase, som så konsist er forklaret i en cliché: godt begyndt er halvt fuldendt.
 2. Project initiering
  • Når mandatet er på plads, er det næste skridt at opbygge selve projektet og projektstyringsstrukturen.
 3. ISMS initiering
  • ISO 27001 anerkender, at en “processorienteret tilgang” til kontinuerlig forbedring er den mest effektive model for at forvalte informationssikkerhed.
 4. Management rammer
  • På dette stadie har ISMS brug for en bredere forståelse for for de faktiske rammer. ISO 27001 behandler det i paragraf 4 og 5, idet den påkræver, at organisationen definerer indholdet af ISMS’et og de roller, som organisationens lederskab varetager.
 5. Grundliggende sikkerhedskriterier
  • De grundliggende sikkerhedskriterier er kernesikkerhedskravene, som organisationen har identificeret.
 6. Risikomanagement
  • Risikomanagement er hjertet af ISMS’et. Med grundlag i regelmæssige risikovurderinger tilpasses dit ISMS til at imødegå nye og sig udviklende udfordringer og sikrer, at risici for informationssikkerheden er tilstrækkeligt og hensigtsmæssigt minskede.
 7.  Implementering
  • Selvom vi kalder det ‘implementeringsfasen’, mener vi i virkeligheden implementeringen af planen for risikostyring.
 8. Mål, overvåg og evaluer
  • For at ISMS’et kan være nyttigt, skal det opfylde sine målsætninger for informationssikkerhed. For at vide, om det gør det, er du nødt til at måle, overvåge og evaluere dets funktion.
 9.  Certificering
  • Det sidste skridt er selvfølgelig at få dit ISMS eksamineret og certificeret af en uafhængig ekstern enhed.

Fordelene

Akkrediteret certificering med ISO/IEC 27001 viser overfor nuværende og potentielle kunder, at din organisation har defineret og sat bedste praksis informationssikkerhedsprocesser på plads.

 • Få ny forretning og din eksisterende kundebase.
  • ISO 27001 certificering beviser, at du tager cyber sikkerhed alvorligt.
  • Det demonstrerer troværdighed ved udbud af kontrakter.
  • Certificering hjælper dig med at ekspandere i globale markedeer. Et ISO 27001 certifikat er tit et krav for forsyningskæden, mens det i Japan og Indien til er et juridisk krav.
 • Beskyt og forøg dit omdømme.
  • Når det handler om brud på sikkerheden, kan tab af kundens tillid have langt mere seriøse konsekvenser for en organisation end bøderne udstedt af landets overvågende myndighed eller betalingskortindustrien (PCI).
  • Cyberangreb stiger dag for dag i volumen og styrke og den finansielle skade og skaden på omdømmet forårsaget af en ineffektiv informationssikkerhed kan være fatale.
 • Efterkom auditeringskrav.
  • Ved at give et globalt accepteret tegn på sikkerhedseffektivitet modvirker en ISO 27001 certificering behovet for gentagne auditeringer og reducerer antallet af dage med ekstern auditering.
  • ISO 27001 er den eneste auditerbare internationale standard, som definerer kravene til et ISMS.
 • Undgå de finansielle straffe og tab forbundet med brud på datasikkerheden.
  • ISO 27001 er det accepterede globale benchmark for effektiv management of informationsværdier og gør organisationer i stand til at undgå dyre straffe og finansielle tab.
  • At have et ISMS, som er certificeret af en akkrediteret certificeringsenhed, er et håndgribeligt bevis på, at din organisation er i en stærk position i forhold til GDPR konformitet. Lær mere om, hvordan ISO 27001 kan hjælpe med dit GDPR projekt.

På grund af de mange fordele implementerer tusinder af organisationer over hele verden et ISMS i henhold til ISO 27001. Det hjælper med at beskytte deres følsomme data, undgå finansielle straffe forbundet med brud på datasikkerheden og gør det muligt for dem at deltage i udbud for kontrakter, hvor ISO 27001 er et krav.

Download vores seneste ISO 27001 faktablad  og lær at overkomme barriererne ved and implementering >>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.