Forberedelser til EU-persondataforordningen: Sådan informerer du dine medarbejdere

 

Det britiske Information Commissioner’s Office (ICO) har udgivet en vejledning i 12 trin, der skal hjælpe organisationer til at forberede sig på EU-persondataforordningen. Forordningen træder i kraft fra 25. maj 2018 og gælder for alle organisationer – uanset om de er baseret i eller uden for EU – som behandler personligt identificerbare oplysninger på personer bosiddende i EU.

Sådan kommer du i gang: Informér medarbejderne

Den nye forordning udvider kravene i Databeskyttelsesdirektivet fra 1995 betydeligt ved at indføre en række nye forpligtelser, der skal understøtte kernereglerne. Trin 1 på ICO’s tjekliste er at sikre, at beslutningstagere og medarbejdere i organisationen kender til ændringerne og deres betydning for virksomheden og de daglige arbejdsgange.

Sådan informerer du dine medarbejdere

E-kurser er en mindre kostbar og tidsbesparende løsning til information og uddannelse af medarbejdere, der arbejder med behandling og lagring af persondata. Kurserne leveres online, så medarbejderne skal blot have adgang til en computer med internetforbindelse. De har adgang til kurserne når som helst, uanset hvor de befinder sig, hvilket minimerer den tid, de bruger andre steder (f.eks. transport til og fra kursusstedet) og påvirkningen af deres dagligdag. Kurserne er let forståelige og undervisningsmetoden omfatter spørgsmål og små informationsbidder. Kurset afsluttes med en test, som demonstrerer kursistens forståelse for emnet.

Læs mere om E-kurset til medarbejdere i EU-persondataforordningen. Pris fra EUR 12,16 pr. bruger.

Kontakt vores servicecenter for at få en gratis prøvesession.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.